Při policejním šetření zjistili, že se má muž nacházet v doprovodu sedmatřicetileté ženy v kladenské části Kročehlavy. Při provádění pátrání policisté zaznamenali v ulici Unhošťská nedaleko autobusové zastávky dvě osoby odpovídající popisu.

Policisté vyzvali muže i ženu k prokázání totožnosti. „Po předložení dokladů zjistili, že se jedná o sedmatřicetiletou ženu. Muž předložil pouze řidičský průkaz na jméno muže ve věku osmatřicet let,“ sdělila policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Ilustrační foto.
Zadrželi zdrogovaného řidiče. Měl tříletý zákaz řízení

Hlídce se však podoba muže na fotografii a ve skutečnosti nepozdávala, proto vznesli několik dotazů týkajících se jeho osoby. „Hledaný nezodpověděl ani na jednu z otázek správně, včetně místa bydliště, kolegové pojali podezření, že se muž vydává za jinou osobu,“ řekla policejní mluvčí Šteinerová.

Kvůli věrohodnosti proklázání totožnost muže na místě, jej policisté vyzvali k prokázání totožnosti na policejní služebně. „Před vstupem do služebního vozidla u něj kolegové nalezli krátkou střelnou zbraň, kterou mu odebrali. Jednalo se o plynovou pistoli,“ pokračovala mluvčí.

U prohlídky se muž následně doznal, že se vydával za jinou osobu a poté uvedl své pravé jméno, čímž si policisté potvrdili, že se jedná o jednatřicetiletého muže v pátrání. Při lustraci zjisti, že jde o muže, na kterého Okresní státní zastupitelství Hodonín vydalo předběžný souhlas se zadržením pro neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí.