Šest umělců z Hodonínska a severní Moravy bude v lázeňském parku pracovat od úterý 23. do pátku 27. července. Vzniku tří králů z dubového dřeva i dalších soch může přihlížet každý, kdo bude mít cestu kolem, a to od 9 do 17 hodin.

„Letošní lázeňské dřevosochání je součástí Hodonínského kulturního léta. Lázně pokračují v tématu betlém, pro spolupořadatele Dům kultury vzniknou navíc sochy hudebníka a divadelníka," sdělila kulturní referentka lázní Marie Bařinová.

S tvorbou lázeňského Betléma totiž začali řezbáři už na loňském dřevosochání, kdy pod jejich rukama vzniklo pět soch v životní velikosti. Letos k Marii, Josefovi, Ježíškovi, andělu a oslíkovi přibudou tři králové. Organizátoři ale s řezbáři vyjednávají také o vzniku dalších soch, například oveček.

„Sochy se po skončení dřevosochání připojí k betlému, který je celoročně vystaven před lázeňským domem Vladimír. Ještě předtím ale musí být odborně ošetřeny, aby vydržely každý zásah počasí," uvedla Bařinová.

Vernisáže se nové sochy dočkají v pátek 27.července odpoledne v 15 hodin. V parku u jejich představení veřejnosti zahraje také skupina Countrio.

JARMILA BRHELOVÁ