Sešli se tam více než dvě stovky bruslařů in–linistů. Ti se nenechali odradit nevábnou předpovědí počasí, černou oblohou a nakonec ani hromy a blesky. Přestože o současnou jízdu co největšího počtu bruslařů se v České republice ještě nikdo nepokusil, pořadatelé vytýčili metu sto třiasedmdesáti účastníků. Tak by totiž překonali rekord, který stanovili sportovci v Praze.

„Tam ale byli i lidé na koloběžkách a skateboardech,“ vysvětlila Jolana Měchurová z vracovského domečku. Bez těch se Vracovští chtěli obejít, protože město je už vyhlášené velkým počtem aktivních bruslařů. „Rekord byl překonán,“ zakřičela pár minut po šesté hodině večer Jolana Měchurová do megafonu. Jásot už ale někteří aktéři slyšeli jen z povzdálí, protože jen několik sekund před tím se strhla průtrž mračen, která sportovce rozehnala na všechny světové strany.

Jako poslední ujížděl na bruslích jezdec z pořadovým číslem dvě stě devatenáct. „Mohu říct, že právě byl ustanoven nový rekord. Zúčastnilo se dvě stě třiadvacet lidí. Počin může být zapsán do české knihy rekordů,“ oznámil organizátorům Miloš Vosyka z agentury Dobrý den. Někteří opozdilci totiž přijeli až při přepočítávání a nestihli se oficiálně zaregistrovat.