Sdružení vzniklo před čtyřmi lety z iniciativy tří maminek Martiny Fialové, Alexandry Salajkové a Júlie Divácké. Ročně pořádají pro děti pálení čarodějnic, posílaní dopisů Ježíškovi a další akce. ,,Buchto upeč buchtu vzniklo spontánně. Po úspěchu v loňském roce jsme se rozhodli navázat dalším ročníkem a určitě budeme pokračovat i v dalších letech. Hlavním úkolem této akce je stmelit děti, rodiče a prarodiče." řekla za organizátorky Alexandra Salajková. Košt se uskutečnil venku a kvůli horku bylo možné upéct pouze buchtu z kynutého těsta.

O úspěšnosti akce svědčí i fakt, že některé vzorky návštěvníci snědli během hodiny. ,,Buchty pečeme podle receptů našich babiček. Pečeme sladké i slané. Jedná se o velmi podařenou akci, všichni se tu moc dobře baví. Doufám, že se v dalším ročníku zapojí ještě více lidí.“ sdělila nám loňská vítězka Marta Podrazilová, která zvládla ochutnat všechny buchty. Podpořit ji přišla téměř celá rodina.

Po sečtení hlasů proběhlo vyhlášení vítězek. Na prvním místě se umístila Eva Výmolová, druhá byla loňská vítězka Marta Podrazilová a třetí skončila Hanka Křivová. Každá z vyhlášených si odnesla hodnotnou cenu. ,,Pro návštěvníky je zajištěno občerstvení a také grilované speciality, aby se jim buchty nepřejedly.“ informovala další z organizátorek akce Martina Fialová.

Dalších padesát účastníků přilákal večerní program, kdy stejně jako v minulém roce k tanci a poslechu zahrála hudební skupina Šroti. Skupina vznikla před jedenácti lety, pochází z Dolních Bojanovic a těší se velké oblibě.