Podobně se cítili na Bylinkových slavnostech také Petra Kašparová s Ondřejem Ryškou. „Je tady opravdu fajn atmosféra a jsme zvědaví, jaké si domů nakoupíme bylinky," svěřil se pár z nedalekých Dubňan.
Letošní sedmý ročník byl pro pořadatele a návštěvníky opravdu šťastný, jen o hodiny totiž unikli příchodu studené fronty. Mnoho tisíc hostů si tak mohlo v klidu a pohodě užít tematicky laděné slavnosti, které letos patřily nově otevřené zahradě svaté Hildegardy, bezodpadovosti a především blahodárné kurkumě. Tu mohli příchozí ochutnat v několika variantách. „V podobě tří čajových novinek, Voňavý, Zlatý a Jemný kurkumový sen, ve formě směsí koření na nesčetných ochutnávkových stanovištích nebo v podobě Kurkuma Latté v prostorách celoročně otevřeného čajového salonu s kavárnou Čas na čaj," zasvětil manažer pořádající společnosti Sonnentor Robert Tichý.
Kurkumu jako bezalkoholový šejkr ocenili zejména dospělí návštěvníci. Po půllitrech mizelo také kurkumové pivo. Osvěžující domácí kurkumovou zmrzlinu vyhledávaly děti.