Těm se otevřel nejen košt místních vinařů se zhruba sto padesáti vzorky, ale také řada vinných sklepů. Před nimi lákala k degustaci ušlechtilého nápoje i ke společnému zpěvu místní cimbálová muzika Hantál. „Zajímavé je určitě to, že mezi prvními hosty byli ti z Brna a Polešovic,“ upozornil za pořádající základní organizaci Českého zahrádkářského svazu František Ilčík.

Budoucí podoba Stacionáře Vlaštovka v Hodoníně. Vizualizace se svolením CPR Hodonín
Vlaštovka se v Hodoníně rozšíří v nevyužívané vile s komunitní zahradou

Vacenovičtí se pustili do zorganizování Koštování jako svým způsobem do náhradního a přitom zároveň venkovního koštu. Uspořádání toho klasického a hojně navštěvovaného s březnovým termínem totiž už po dvě léta zhatila koronavirová pandemie a opatření s ní spojená.

Mezi mimořádně zajímavá vína patřila například ta z málo známých či na Moravě málo vysazovaných odrůd. A mezi ty lze zařadit například z východu přicházející Cvětočnyj od Zdeňka Křižky či starobylou odrůdu muškát žlutý. Zajímavostí byla také vína od Miroslava Kuchty slazená medem meruňkovým či lesním.