Podle mluvčí radnice okresního města Petry Kotáskové se většího zásahu dočkají hřiště ve Vančurově a Vřesové ulici. Opravy se týkají tamního oplocení. „Předběžná cena za obě je dvě stě tisíc korun,“ uvedla Kotásková.

Redakce Hodonínského deníku se ptala rodičů, jak jsou se stávající nabídkou a kvalitou hřišť spokojení. Například Monika Foltýnová ocenila pouze Rákosníčkovo v Brandlově ulici a to u kulturního domu. „Vůbec jsem ale nepochopila projekt nedaleko našeho bydliště. Pískoviště a houpací koník. Lepší než nic, ale za mě je to zklamání,“ sdělila mladá žena. Na mysli měla loňskou novinku u Výstavní ulice na okraji Jihovýchodu. Radnice za ni zaplatila čtyři sta tisíc.

Nádvoří a zahrada Domova na Jarošce v Hodoníně.
Covid z domova v Hodoníně ustupuje: ředitelka Jarošky končí, hledají náhradu

Ludmila Řežábková by nové hřiště uvítala v městské části Bažantnice. Současná nabídka je podle ní nedostačující.

A Eva Veselá zase uvedla: „Bažantnice. U staré školy je sice hezké, jen malé děti ho nevyužijí. Pro prcky by stačilo přidat pískoviště a houpačky.“

Pro Moniku Foltýnovou by vhodným prostorem pro dovádění dětí byl upravený park u zimního stadionu.

„Hřišť není nikdy dost,“ reagovala na dotaz redakce také Eva Jandorová.

Eva Michaláková (zcela vlevo) hovoří s novináři před začátkem soudu v Hokksundu, který začal 25. května projednávat její odvolání proti rozhodnutí norských úřadů o zbavení rodičovských práv k oběma synům a adopci mladšího chlapce.
Norská kauza: soud v Hodoníně svěřil Michalákové syny formálně do péče

Minimálně letos však zůstane pouze u přání. Zástupci radnice vznik nového herního prostoru nechystají. V plánu je pouze přidání několika prvků na třech místech. Uskuteční se však projekty z participativního rozpočtu, v němž se svými nápady přicházeli obyvatelé. Jde o hřiště pro psy a cvičební hřiště pro důchodce. V blízké době se pak modernizace dočká i park na Mírovém náměstí.