Kdo si zapomněl domluvit Silvestra a chce na Hodonínsku přelom roku strávit mimo domov, má stále šanci. Klasické oslavy s místenkou a tombolou už se ale nedočká, bude muset na diskotéku, nebo může zkusit sehnat chatu v některé z rekreačních oblastí.

„Místenky nevedeme. U nás bude klasická diskotéka s volnou zábavou a nahlásit se ještě mohou klidně celé skupiny,“ uklidnil provozovatel Discolandu Olymp v Dubňanech Marek Ištvánek. Podobně se k oslavám postavil i Phoenix Archlebov.

„Nemáme extra program. Dřívější klasika: místenka a tombola, už dnes neletí. Ověřili jsme si to v minulých letech. Lidé chtějí obyčejnou diskotéku,“ potvrdil provozovatel Phoenixu Luděk Živěla. Šanci dostat se na silvestrovskou zábavu v Archlebově mají i ti, co si jen tak před půlnocí vyrazí ven.

Podle nájemců diskoték stačí klasickou víkendovou zábavu doplnit ohňostrojem a lidé jsou maximálně spokojeni. Kdo si chce dopřát tradičnější oslavu, má už nyní situaci o poznání komplikovanější.

Například Bukovanský mlýn si připravil oslavy nejen na silvestrovskou noc, ale také s noclehem od neděle do úterý a třídenním programem. Obojí na speciální rezervaci. Obě varianty už jsou ale více než dva týdny plně obsazené.

Také pokus o pohodovou oslavu na chatě v některé z rekreačních oblastí Hodonínska už nemusí být úspěšný. „Před pár dny jsme našim partnerům odevzdali seznamy zájemců. Teď už by byla rezervace možná jen na speciální dotazování. Nějaké chaty volné ještě budou, ale jejich zajištění je problematičtější,“ vysvětlila Andrea Kolajová z cestovní kanceláře Régio.

Chatu lze objednat i u majitelů, kteří je pronajímají načerno, ale tady je situace spíše horší. „Pronajímám chatku na Lučině s kapacitou pěti lidí. Zamluvená je ale už od září,“ sdělil jeden z majitelů.