„Kromě kapra, kterého je většina, máme v rybníku také býložravé ryby tolstolobika a amura. Potom také dravé ryby – sumce, štiku a candáta a poté líny, karase, plotice nebo úhoře,“ řekl za Rybářství Hodonín Radek Čučka.

Návštěvníci se mohou těšit také na ukázku rybářského řemesla, tedy tradiční výlov rybníka. Sítě roztáhnou rybáři v sobotu i v neděli nejprve na půl devátou a pak ještě po obědě.

„V neděli se stane, že je zátahů víc. Když se dělá takzvaný dolovek, tak už v síti není tolik ryb, takže se síť nevydává čtyři hodiny, ale jen třeba hodinu. Přípravy nezaberou tolik času,“ doplnil Čučka.

Během akce se mohou návštěvníci těšit na bohatý doplňkový program. Připraveno je kolo štěstí, prodej živých ryb nebo ukázka ryb v akváriích. Lákavé je také občerstvení. Na příznivce rybích pochoutek čeká kapr na dva způsoby, a to smažený kapr a kapr na zelenině, který je podle Čučky mezi návštěvníky velmi oblíbený. Labužníci si mohou pochutnat také na kapřích karbanátkách.

„K ochutnání bude ještě pstruh, také ve dvou provedeních, jednou jako smažený a podruhé na česneku a koření,“ doplnil Čučka.