Hodonínští chovají klokany obrovské od roku 2017. Jejich původní domovinou je východní Austrálie a Tasmánie. „Letos byl ukončen chov klokanů rudých a jejich místo zaujali první jedinci klokanů obrovských přivezení z polské zoo a následně z německé Zoo Norimberk. Nyní je jich ve výběhu k vidění šest, dvě matky s mláďaty, chovný samec a odrostlé loňské mládě, které je sameček,“ přiblížila mluvčí.

Zároveň přiblížila i některé zajímavosti ze života klokanů obrovských. Například březost jejich samic trvá průměrně 33 dnů. „V přírodě je závislá na příznivých klimatických podmínkách. Za sucha se totiž samcům přestanou tvořit spermie,“ sdělila Blahová.

Samice rodí jediné, velmi nedovyvinuté mládě měřící jen asi 1,5 centimetru. „To si zaleze do vaku matky, v němž se přisaje ke struku. Teprve po dvou měsících začíná mládě vystrkovat hlavu z vaku,“ upozornila mluvčí.

Jak už Hodonínský deník Rovnost informoval, mezi posledními novými obyvateli hodonínské zoo jsou antilopy, a to na 1. máje narozené mládě sitatungy západoafrické a samička adaxe núbijského, která přišla na svět v polovině dubna.