„Jarní měsíce březen a duben bývají již tradičně vyhrazené festivalu francouzské kultury. Ani naše gymnázium letos nezahálelo a v době, kdy vrcholily týdny frankofonního festivalu v Brně, jsme dva dny věnovali francouzskému jazyku," informovala Monika Mikulincová, která v Hodoníně vyučuje právě francouzštinu a dějepis.

Francouzské dny v hodonínském gymnáziu.Zpestřením úvodního dne byl příjezd kulturní atašé Florence Saint-Ygnan. „Tato temperamentní dáma původem z Toulouse diskutovala se studenty nejen o své práci, ale i o možnostech, které jim umožňuje studium francouzštiny. Naplnila školu tím správným francouzským duchem a motivovala studenty k dalšímu studiu," sdělila hodonínská pedagožka.

Následující den obohatil program stážista z Venezuely, který představil kulturu Jižní Ameriky a její jazyky ve francouzštině. „Jeho mateřský jazyk je španělština. Mohl se tedy účastnit i hodiny na obchodní akademii, kde se tento jazyk vyučuje," uvedla Mikulincová s tím, že obě zajímavé akce byly zároveň inspirací pro mladší studenty k výběru druhého cizího jazyka.

„Pro starší byly impulsem pro další studium francouzštiny," dodala.

Francouzské dny v hodonínském gymnáziu.