V roce 1903 vzniklo nové skladiště na uložení hasičského materiálu. Postupem času ale tento prostor přestával z kapacitních důvodů vyhovovat.

V roce 1934 hasiči dokončili i za pomoci dalších obyvatel stavbu zbrojnice, která se v roce 1997 dočkala přístavby.

Členové sboru žili také kulturně. Pořádali taneční zábavy, košty vína, dožínky i Župní sjezdy. V době války tuto činnost sbor omezil, po roce 1945 se ale znovu začal rozvíjet a dnes pořádá i hasičský ples nebo sběr kovového odpadu. Svatobořičtí sestavili i družstva žáků, dorostenců a mužů, kteří se účastní různých hasičských soutěží.

Splnili si svůj sen a vydali se na kolech do Nepálu, dva roky po zemětřesení. Ohromila je nejen krajina, ale i lidé. Zvláště pětadvacetiletý Ajay, který se stará sám o devatenáctičlennou rodinu. O dům přišly při zemětřesení. Po návratu domů se rozhodli po
Nepálem projeli na kole. Viděli Himálaj i bídu a po návratu uspořádali sbírku

Od roku 2000 mají hasiči nový prapor. Jeho slavnostní vysvěcení připadlo na 28. duben 2001.

Když v roce 1966 zemřel čestný předseda svatobořických hasičů Josef Mucha (členem sboru byl 57 let), výbor se souhlasem členů sboru rozhodl, že bude pořádat dětskou soutěž o Putovní pohár Josefa Muchy. První ročník se konal v roce 1971 a jde tak o jednu z nejstarších dětských hasičských soutěží. V roce 2010 byla rozšířena o soutěž o Putovní pohár Josefa Ingra, která je určená mladším žákům.

Ilustrační foto.
Vážná nehoda s mrtvým? Vymyšlený telefonát zdržoval záchranáře i vrtulník