Nová městská vláda je podle ní otevřená především sociálními demokraty a lidovci. „Nicméně existovaly body, na kterých jsme se v tuto chvíli neshodli. Pokud by časem došlo k jinému postoji, tak se nebráníme nějakým způsobem případně koalici i rozšířit," uvedla Grauová.

Hlavními programovými body vedení radnice je podpora podnikání kvůli vytváření a udržení pracovních míst a rozvoj cestovního ruchu.

Zvolení nové městské rady, místostarostů a starosty se může uskutečnit až na ustavujícím zastupitelstvu. To ale může starostka svolat až po vyřízení odvolání na neplatnost voleb, hlasování nebo volby kandidáta, které mohou posílat navrhovatelé ke krajskému soudu do páteční šestnácté hodiny.

Z Hodonína už u soudu jeden registrují. Na machinace s hlasy upozornilo druhé nejsilnější sdružení minulých voleb, Nezávislí. Ti podali návrh na neplatnost voleb „Stěžují si desítky lidí. V našem nejsilnějším obvodu volilo šest našich kandidátů celou kandidátku a po sečtení se u jednoho objevil pouze jeden hlas a u druhého tři," upozornil bývalý starosta a jednička kandidátky Nezávislých Igor Taptič.

V okrsku, kde většinou bydlí starousedlíci, tak měla oproti minulým volbám klesnout podpora Nezávislých z dvaadvaceti procent na šest. „Stále se nám ozývají další naši voliči, často i manželské páry, že neví, kam zmizely jejich hlasy. Každá strana by měla na vzniklé pochybnosti odpovědět a vysvětlit lidem, co se stalo a jaký je systém kontroly. Jde o úctu k voličům a o to, aby mohli volbám věřit," vysvětlil Taptič.

VÍCE SI PŘEČTETE V SOBOTNÍM HODONÍNSKÉM DENÍKU ROVNOST.