Jeho kolega a do nedávna člen finančního výboru Libor Malovaný nazval změny účelovou manipulací. „Tak, aby vycházely vstřícné počty pro koalici," uvedl opoziční zastupitel.

Naopak lidovecký místostarosta Ladislav Ambrozek upozornil na ustavení výborů za předchozí koalice. „Byli tam dva komunisté, dva za hnutí ANO a dva ze Změny, tedy šest koaličních a po jednom jste dali nám opozičním," namítl Ambrozek, který byl ještě v loňském roce v kontrolním výboru.

Podle sociálnědemokra­tického místostarosty Jiřího Jandy došlo ke změnám proto, že někteří členové rady nemohli být ve výborech. Tak opustil právě on předsednický post u finančního výboru a radní Jiří Štukavec zase vedení kontrolního výboru.

Návrh na snížení počtu podal opoziční zastupitel za Nezávislé Karel Balga. Jeho schválením sedmnácti hlasy z možných jednatřiceti mají oba výbory po sedmi členech. Každá z kandidátek, která se na podzim roku 2014 dostala do zastupitelstva, má tak jednoho člena. Vítěze voleb, listinu ANO, zastupuje nyní ve výborech jeho koaliční část.

Díky poslední změně mají nové obsazení jak sociální demokraté, tak lidovci. V kontrolním výboru je proto například bývalý místostarosta Roman Sedlačík, naopak tam chybí jeho předchůdkyně Zuzana Domesová.