Dovolím si na začátku jednu odlehčenou věc související s kombinací Velikonoc a vaší rázné povahy. Troufne si vás někdo v pondělí takzvaně vyšlahat?
Na Velikonoce k nám chodila parta kamarádů z Větrné hůrky. Nikdy se ale nestalo, že by si na mě dovolili.

Myslel jsem to spíš tak, jestli hráči využívají jedinečné možnosti a přicházejí si s vámi – v dobrém řečeno – vyřídit účty.
Myslím, že si to v žádném případě nedovolí, protože si nemají co vyřizovat. Mám čistý štít.

Co je pro vás větší adrenalin? Politika, nebo hokej?
Hokej.

Cyklostezka. Ilustrační foto
Cyklisty svede z nebezpečné silnice nová cyklostezka. Za třicet milionů

Proč?
Byla jsem vychovaná napůl jako kluk. Od mala jsem sportovala. Bavilo mě soupeřit se silnějšími, díky čemuž jsem se mohla posunovat dál a výš.

To lze ale přece v politice také. Nebo cítíte, že na komunální úrovni není silnějšího soupeře?
Ne, to vůbec. Určitě ne. Politika je ale někdy špinavost. Když se ve sportu snažíte i nezávisle na penězích, uspějete. Věřím tomu. V politice jsou špinavé hry, někdy i v Hodoníně.

Když jste byla ještě řadovou obyvatelkou, vystupovala jste na hodonínském zastupitelstvu kvůli podpoře hokejového klubu. Stala byste se političkou, i kdyby nebylo hokeje?
Upřímně… Nestala. Hokej byl hlavní impuls, na který se začaly nabalovat další věci. Po letech už to pouze o hokeji není. Je to o životě ve městě. Přesto jsem kvůli hokeji napadána, což se stalo i na posledním zastupitelstvu. Když jsme řešili prodej bytů na Pastelkách, od jednoho z kolegů jsem si vyslechla, že když nepůjdou peníze do hokeje, zvedne pro prodej bytů ruku. Hokej podle mě nikdy nepodpoří třeba ani Svobodní.

CELÝ ROZHOVOR SI PŘEČTĚTE V TÝDENÍKU SLOVÁCKO, KTERÝ JE OD ÚTERÝ NA STÁNCÍCH.

Těžba štěrkopísku. Ilustrační foto
Za záchranu pitné vody: čtyřicet starostů zamíří do Senátu bojovat proti těžbě