Radní vyšli na poslední schůzi vstříc. „Jelikož situace není růžová a chybí polští turisté, kteří tvoří velkou klientelu hotelu Krystal, tak jsme doporučili zastupitelstvu odpustit nájem až do konce roku,“ řekl místostarosta Ladislav Ambrozek s tím, že městská kasa tak přijde o více než milion korun.

Hotel provozuje Městská bytová správa, která odhaduje letošní ztrátu na šest milionů korun. „Ze šedesáti procent jsme byli závislí na zahraničních zájezdech, které zatím nepřijíždějí. Třeba polské hranice ještě ani nejsou otevřené,“ posteskla si jednatelka Městské bytové správy Jana Bimková.

Nyní je sice již hotel otevřený, ale ze 119 pokojů je obsazených minimum. „Výhled na červenec není dobrý, ale srpen vypadá nadějně, například ubytujeme účastníky hokejového turnaje čtyř zemí,“ přiblížila jednatelka.

Ilustrační fotografie.
Umělé kluziště v Hodoníně? Zřejmě za čtyři miliony korun

Lázním radnice hodila kvůli krizi záchranný kruh patnácti milionů korun. „Půjčku ještě nečerpaly,“ podotkl v úterý Ambrozek.

Radní ale navíc doporučili odpustit lázním několikaměsíční nájemné za lázeňské budovy, krytý bazén i letní koupaliště. „To je ziskové až od tisíce návštěvníků. Při současném omezení ale tuto hranici ani nesmí kapacitně přesáhnout,“ doplnil místostarosta.