Ten na svých obrázcích zachycuje houby, které je možné prodat na trhu, léčivé houby a také houby jedovaté. Pro gurmány byl připraven houbový guláš. Tajemství jeho fantastické chuti spočívalo v tom, že byl uvařen až z dvanácti druhů hub.


Už první den akce pořadatelé vystavili přes dvěstapadesát druhů hub a o další byla výstava postupně doplňována návštěvníky z řad vášnivých houbařů. Vystavovaly se pouze čerstvé úlovky z lesů Hodonína a okolí. Pro zajímavost přivezli houbaři houby i z Vysočiny a Slovenska. K vidění bylo i několik vzácných hub. „Byl jsem v Dúbravě, což je velmi zajímavý les, protože je na písku. Poprvé v životě jsem zde viděl korálovec bukový,“ ukazuje houbu Zdeněk Seďa z Kyjova.

Rekonstrukce krytého plaveckého bazénu v Hodoníně.
Krytý bazén otevřou v listopadu

Další zajímavostí byla Leskokorka lesklá nazývaná reishi, které se právem přezdívá houba dlouhověkosti. „Je to parazitická houba používána v čínské medicíně. Odvar z ní nebo kapky přispívají k dlouhověkosti. Spousta dřevokazných hub má proti rakovinotvorné účinky,“ prozrazuje Seďa.


Z Hodonína na výstavu pravidelně jezdí i Jana Hačundová z Hodonína. „Jsem vášnivá houbařka, když nejsou houby u nás, jezdím na Cimburk. Výstava se mi opravdu moc líbí,“ uzavřela Hačundová. Na výstavu mají návštěvníci šanci zajít se podívat až do pondělí, kdy v Ratíškovicích končí.

Velkou show připravili pořadatelé slavnostního otevření světového unikátu v Hatích: Muzea jukeboků, flipperů a další zábavní techniky Terra Technica. Muzeum otevřel Karel Gott.
Karel Gott v obklopení jukeboxů: V Německu chtěli, abych se přejmenoval