Podle prezidenta klubu provozujícího areál ve Filipově Luboše Žáka byla sezona krátká, deštivá a jedna z nejhorších. „Zasněžovat jsme začali na Silvestra. Lyžovalo se od osmého ledna do osmnáctého února. První dva týdny chodilo lidí hodně, ale potom už téměř nikdo. V nížinách se 
s tím ale musí počítat," uvedl Žák s tím, že oproti loňsku přišlo lyžařů až o polovinu méně.

I v případě, že by teploty začaly klesat pod nulu, vleky ve Skiparku Filipov v prostředí Bílých Karpat už letos zůstanou stát. „Zasněžovat znovu nebudeme, není pro koho. Lidé s dětmi už mají na prázdniny domluvené výlety na hory. Teď jezdí všichni do Beskyd nebo Alp. Přišlo by jen pár návštěvníků, a to nemá smysl," vysvětlil prezident klubu.

V Němčičkách na Břeclavsku se stále lyžuje na jedné ze dvou sjezdovek. Pod ní už však prosvítají kusy podkladové umělé hmoty. A ani tam se vzhledem k předpovědím počasí na další týdny se zasněžováním nepočítá. Některá děla už provozovatelé sklidili. „Že by v únoru ani jeden den nemrzlo, za třicet let nepamatujeme," okomentoval situaci správce areálu Jaroslav Stávek. (dof, liv)