Ta se už od pátečního odpoledne nese hned ze dvou scén. Z menšího Eisgrub pódia na nádvoří a pak také z Pódia města Břeclavi na louce. „Ostrava zdraví Břeclav,“ pronáší před zaplněnou loukou Jarek Nohavica.

Jeho písně si s ním zpívají někteří z návštěvníci, jiní si podupávají, další dokonce tančí.

B jako Břeclav, Břeclík, nebo také jako dopravní, lodní a železniční uzel v nejrůznějších variantách provází novou vizuální identitu Břeclavi. Jejím autorem je rodák Milan Nguyen z mezinárodní kreativní agentury Little Greta.
Nová prezentace města: pomůže lev na kole i unikátní Břeclík, podívejte se

Ale jsou i tací, kteří čekají na svou hlavní kapelu až do tmy. Přitom ochutnávají jeden napěněný půllitr za druhým. „Není to ale jenom o pivu, i když jsem velice rád ochutnal piva z lednického pivovaru, a musím doporučit jejich dvanáctku. Těšil jsem se sem dlouho, protože naposled jsem tady byl ještě před covidem. Líbí se mi tady, je tady super atmosféra, čekám na Nohavicu a pak si pořádně užijeme Rybičky 48, tedy na mé oblíbené,“ svěřuje se Daniel Bartolšic z blízké Charvátské Nové Vsi.

Iniciátoři výzvy Zachraňme Soutok předali petici s více než 13 tisíci podpisy ministryni životního prostředí Anně Hubáčkové. Zleva Dalimil Toman (Hnutí Brontosaurus), Filip Šálek (lesní inženýr), Anežka Bartošová (bioložka), Anna Hubáčková.
Za Soutok bojují i peticí. Plán národního parku narazil, rýsuje se varianta CHKO

S kamarádem si pozpěvují tématický song od Rybiček Slibuju, že nebudu pít.Až z Hrobu na Teplicku dorazili na břeclavský festival dvojčata Honza a Kuba. „Přijeli jsme sem přes celou republiku hlavně kvůli rozlučce se svobodou, kterou má kamarád. Je to tady dobré, jen fronty u vstupu byly trochu náročné. Ale pak zahrál Pokáč na přání a přišla spokojenost. Zatím dáváme přednost pivu, zítra zkusíme víno,“ shodují se bratři Freibergové ze severu Čech.

Břeclavské slavnosti pokračovaly i v sobotu, program odstartoval hodinu před polednem. Už před dvacátou hodinou pořadatelé informovali o tom, že mají vyprodáno, a to poprvé v historii Slavností.