„Záměr nemůže mít významný vliv na životní prostředí,“ stojí v aktuálním závěru zjišťovacího řízení krajského odboru vedeného Mojmírem Pehalem.

Představitelé radnice už předtím svolili pro nový obchod k prodeji parcely u průmyslové zóny. I když původně navrhovali lokalitu na opačné straně města. „Chápu rozhodnutí managementu pro místo směrem na Vracov, kde si budou moci nakoupit i lidé jedoucí po obchvatu z Domanína, Těmic, Syrovína a Žeravic. Spádovost dvanácti tisíc lidí je jistě ekonomicky zajímavá,“ řekl bzenecký starosta Pavel Čejka.

V příštím roce očekává otevření této prodejny Lidlu. Ten chce do konce letošního roku zprovoznit v Česku jedenáct nových prodejen. „O dalších budeme informovat, jakmile získáme potřebná povolení a zahájíme výstavbu,“ uvedl za řetězec mluvčí Tomáš Myler.

Vítězové soutěže Zlatý erb 2021. Se souhlasem JmK
Nejlepší webové stránky mají v Hodoníně a Lelekovicích

Připomněl, že na jižní Moravě mají aktuálně ve výstavbě zajímavou prodejnu na okraji pěší zóny v centru Brna na Malinovského náměstí v Obchodním domě Centrum. „Bude atypická tím, že jako jediná budeme mít prodejní plochu umístěnou ve dvou patrech. Její otevření plánujeme na konci léta,“ doplnil Myler.

Novou prodejnu potravin a spotřebního zboží přivítá na začátku Bzence například Anna Hanáková ze sousedního Vracova. „Bude to pro mě blíž, než mám nyní do Penny,“ řekla v pátek cyklistka, která právě mířila s nákupem domů po cyklostezce.

Naopak skeptická je k dokončení obchvatu ve směru od Těmic. „Dokončujeme projektovou dokumentaci pro propojení dvou úseků a mostní těleso,“ zareagoval starosta s tím, že právě na tyto stavební práce mají jít peníze z prodeje blízkých pozemků.