Klobásy na soutěž přišly z celé České republiky. „Vzorky pocházejí z Chomutova, z Ústí nad Labem, z Jihlavy i Hodonína a nejbližšího okolí. Klobásy jsou převážně vepřové, ale jsou tady i ty z kanců, králíků či hovězí," řekl ředitel soutěže Valdemar Sedláček, který se soutěže zúčastnil jako amatérský výrobce. Nabídl pochoutky s ovčím a vepřovým masem. V šest hodin večer začalo vyhlašování šampionů. V kategorii domácích výrobců vyhrály klobásy 
z Duban od lahůdkářství Šlepr s šestatřiceti body. Z Hodonínska se nejlépe umístil na pátém místě Jiří Krist z Ratíškovic se čtyřiatřiceti body. Ze živnostníků dopadlo nejlépe zemědělské družstvo Rostěnice, kterému hodnotitelé přisoudili šestatřicet a půl bodu. Poslední vzorky zmizely ve dvě ráno.