Klobásy na soutěž přišly z celé České republiky. „Vzorky pocházejí z Chomutova, z Ústí nad Labem, z Jihlavy i Hodonína a nejbližšího okolí. Klobásy jsou převážně vepřové, ale jsou tady i ty z kanců, králíků či hovězí," řekl ředitel soutěže Valdemar Sedláček, který se soutěže zúčastnil jako amatérský výrobce. Nabídl pochoutky s ovčím a vepřovým masem. V šest hodin večer začalo vyhlašování šampionů. V kategorii domácích výrobců vyhrály klobásy z Duban od lahůdkářství Šlepr s šestatřiceti body. Z Hodonínska se nejlépe umístil na pátém místě Jiří Krist z Ratíškovic se čtyřiatřiceti body. Ze živnostníků dopadlo nejlépe zemědělské družstvo Rostěnice, kterému hodnotitelé přisoudili šestatřicet a půl bodu. Poslední vzorky zmizely ve dvě ráno.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditOBRAZEM: Klobásky ochutnávali až do rána. Na výběr měli ze 72 vzorků
Žarošice – Uzeniny v sobotu provoněly Žarošice. Sto padesát návštěvníků na tradičním koštu klobásek ochutnávalo celkem dvaasedmdesát vzorků. Rozdělené byly do dvou skupin – od živnostníků a od amatérů. Porota u každé vyhodnotila šampiona.
Kliknutím zvětšíte
Sobota a brzké nedělní ranní hodiny patřily v Žarošicích klobáskám. Na stopadesát lidí přišlo ochutnat dvaasedmdesát vzorků této uzeniny.
|
Foto: DENÍK/Roman Dolejský