Zájemci ho najdou v areálu stadionu. Kyjovští přitom původně plánovali postavit multifunkční sportoviště, jehož součástí by byl také ledový povrch, u sokolovny. „Odsouhlasili jsme mobilní variantu hřiště, které prozatím jen vypůjčíme," uvedl starosta Kyjova František Lukl.

Teprve poté, až provoz místní dostatečně otestují, se rozhodne co dál. Hřiště budou lidé moci využít od prosince do února. Zabruslí si v prostoru o rozloze přibližně šesti set metrů čtverečních, což je téměř o polovinu méně, než se předpokládalo.

Úpravu si vyžádala právě varianta umístění na stadionu. „Domluvili jsme se, že kluziště o rozměru přibližně třicet krát dvacet metrů vyroste mimo hřiště na nohejbal tak, aby nezasáhlo do aktivit nohejbalového klubu," vysvětlil Lukl.

Náklady pokryje městská pokladna. „Již jsme vyčlenili část v rozpočtu, maximálně to budou tři miliony korun," upřesnil starosta.

Vlastní ledovou plochu by tak podle něj Kyjovští v následujících letech postavili v závislosti na několika faktorech. „Tím, že nejprve hřiště odzkoušíme, zjistíme všechny potřebné informace, které nám pomohou při budoucím rozhodování. Budeme vědět, jestli se lidé o bruslení zajímají, ale také, jak velké je potřebné zázemí či rozměr," dodal Lukl.