Politik potkal ve městě dvojici afrického původu a dotazoval se, odkud pochází a jestli jsou muslimové. Po strážnících chtěl, aby pár prověřili. Ti ale na místě už nikoho nezastihli.

Fotku s popisem a výzvou pak Sedlačík dal na svůj profil na sociální síti Facebook, čímž vyvolal vlnu kritických i pochvalných reakcí. „Šlo o vojáka americké armády s americkým občanstvím, který přijel na osobní pozvání na návštěvu Hodonína z Německa se svou manželkou a dvěma dcerami,“ přiblížil mluvčí radnice Josef Horníček.

Ilustrační foto.
Jste muslimové? ptal se zastupitel Hodonína. Na kolemjdoucí zavolal strážníky

Podle starosty Milana Lúčky žena pracuje jako ředitelka nadace, která podporuje dětské domovy, školky a školní zařízení v Ugandě. „Byli ubytováni v městském hotelu Krystal a sobotní odpoledne se rozhodli strávit nakupováním. Jsou to křesťané a reakce našeho zastupitele byla zcela neadekvátní,“ upozornil Lúčka.

Sedlačík po dotazu redakce odkázal na stanovy hnutí Řádu národa a jeho předsedu. „Vzhledem k tomu, že jsem na kandidátce do sněmovních voleb, je vše, co řeknu, politizováno,“ napsal.