Podle zájmu odhadoval, že v pořádání ochutnávky budou pokračovat i v příštím roce. Sedmnáct dárců tak nabídlo jednadvacet huspenin. „Příchozí mohli ochutnat také vaječné tlačenky, nakládané papriky, cibulky či hříbky. Zároveň jsme připravili minikošt slivovice a pálenek, aby měli lidé čím drkotiny zapít," pousmál se Řihák.
Drkotinovou olympiádu si nenechala ujít ani poslední vítězka Vlasta Křížová, která Hodonínskému deníku Rovnost představila i svůj recept. „Nakoupím čtyři kotky, jedno koleno, kůže a vepřový jazyk. Pak vše naložím v česneku, novém koření, pepři a bobkovém listu. Vše zatížím a nechám v láku tři dny," přiblížila základ dobré milotické drkotiny šampiónka z roku 2014. Po omytí se pustí do vaření. „Přidám cibuli a česnek, osolím. Vařím do té doby, až je maso měkké, pak jej vydělám, oberu a krájím na kostečky. Polévku přecedím a vrátím do něj maso a vše dochutím pepřem, solí, česnekem a dvěma lžícemi octu," popsala přípravu s tím, že při přelití do formy přidá ještě majoránku. Vychládnout pak drkotinu nechá na verandě. „Ven ji rozhodně nedávám, protože tam by si s ní mohli poradit psi nebo kočky," zasmála se Křížová.
Letos zvítězila Irena Nedvědická. Druhá skončila mistřínská hospoda U Šťastných a třetí Jan Novák z Milotic.