Naopak letošní sezona nejdříve skončila pro bohuslavický biotop. Už na konci července měl problémy s výskytem bakterie. „Objevila se nám tady znovu, takže jsme jej minulý týden zavřeli. Čeká nás tak čištění biotopu včetně potůčku. Budeme muset vysázet i nové rostliny," řekl vedoucí kyjovského odboru komunálního hospodářství Oldřich Talaš. Kyjovské koupaliště bylo podle něj letos v dobré kondici, některé dny jej navštívilo i více než dvanáct set příchozích. „Někteří plavci by rádi chodili i říjnu, ale kvůli pěti lidem nemůžeme mít otevřené," podotkl Talaš.

Ve veselském koupališti bude i přes pěkné počasí posledním koupacím dnem maximálně neděle. „V pondělí přijede firma a zahájí výstavbu nových sociálek," informoval vedoucí provozu Služeb Města Veselí nad Moravou Libor Bezděk.

Na většině koupališť rozhodne o termínu zavření počasí. „Jestli bude škaredě, tak zavřeme už dnes. Uvidíme podle počasí, jestli pojedeme až do konce prázdnin," uvedl těmický starosta Karel Král. Podobně se rozhodují i v Moravském Písku. „Uvidíme, co počasí. V pátek asi začneme vypouštět, jinak bychom zbytečně blokovali lidi a navyšovali náklady," sdělil tamní starosta Miroslav Dula.

Většina provozovatelů je s letošní sezonou spokojená. „Návštěvnost by mohla být i větší, ale i tak jde o lepší průměr," hodnotil sezonu ve Vracově vedoucí Veřejných prospěšných služeb Richard Kolacia. Skeptičtější byli ve Ždánicích. „Návštěvnost je průměrná až podprůměrná. Po rekonstrukci jsme ji měli větší. Spoustu lidí ale zlákaly domácí bazénky a nákladnější atrakce," zamyslel se Radek Štěpánek, který má na starosti městské koupaliště ve Ždánicích.

Ti, kterým je už při venkovním koupání zima, mohou využít služeb krytých plaveckých bazénů. Minulé úterý se otevřel ten ratíškovický. Pro veřejnost je otevřený v odpoledních a večerních hodinách v úterý, ve středu, v pátek, sobotu a neděli. V pondělí a ve čtvrtek se ratíškovický krytý plavecký bazén pronajímá.

Hodonínský kryťák bude v provozu od pondělí 3. září. Otevření tamní sauny upřesní vedení krytého plaveckého bazénu podle vývoje počasí.