Tento druh antilopy žijící v menších stádech v afrických polopouštích. „Na doporučení koordinátora chovu jsme minulý týden získali dvouletého samce z Tierparku Berlín a vytvořili tak chovný pár s naší samicí. Spojení se uskutečnilo bez problémů a zvířata si na sebe rychle zvykají,“ sdělili zástupci zoo.

Dospělý adax může vážit přes sto kilogramů a má až sedmdesát centimetrů dlouhé kroužkované rohy. V Hodoníně se již v minulosti mláďata adaxů podařilo odchovat. Deník o tom informoval ZDE.