Na posledním zasedání se hodonínské zastupitelstvo rozhodlo, že prodá objekt kuželny ve Velkomoravské ulici při výjezdu z Hodonína na Břeclav. Tomu však předcházely několikaměsíční diskuse o tom, kdo kuželnu získá. O odkoupení totiž soupeřili Kuželkářský oddíl KC Hodonín a manželé Ševčíkovi.

V obálkovém metodě nakonec vyhráli Ševčíkovi, kteří v sousedství provozují saunu a regenerační centrum. „Chtěli jsme kuželnu uzpůsobit pro ligové účely. Dali jsme si žádost o dotace, ale tu nám město zamítlo.

Doporučilo nám, ať si budovu odkoupíme, takže jsme o to zažádali,“ vyjádřil se k prodeji zástupce kuželkářů Zdeněk Klečka mladší. Kuželkářský klub však nebyl jediný, kdo projevil o objekt po vyvěšení záměru prodeje na úřední desce zájem. „O odkoupení budovy jsme žádali už v lednu roku 2005, ale naše žádost neprošla. Když jsme se minulý rok na podzim dozvěděli, že město nabízí kuželnu k prodeji, okamžitě jsme napsali žádost,“ sdělili manželé Ševčíkovi. Protože se objevili dva zájemci, rozhodlo se město situaci řešit obálkovou metodou.

Manželé Ševčíkovi nabídli asi o třista padesát tisíc korun více. Protože se však sportovci nechtěli v boji o kuželnu vzdát, jednání se protahovala, a tak zastupitelstvo definitivně rozhodlo až nyní. Kuželkáři však spokojeni nejsou.

„Vnímáme to tak, že město upřednostnilo podnikatelský subjekt před občanským sdružením,“ zhodnotil verdikt Klečka, jehož klub čítá oficiálně asi padesát členů, kteří hrají soutěže od okresního přeboru po třetí ligu. V případě, že by budova připadla klubu, chtěli by z fondů a dotací kuželnu zrekonstruovat tak, aby její parametry odpovídaly moderním požadavkům. „Nemám z toho radost.

Kuželkárna by měla patřit kuželkářům. Ale času na získání dotace a opravy měli dost. Projekt Ševčíkových nám připadá věrohodný, například sauna je neustále zvelebována,“ zdůvodnil rozhodnutí radnice místostarosta Jiří Koliba.

Podle smlouvy musí navíc podnikatelé zachovat kuželnu minimálně dvacet let. „Budovu zkulturníme, rozšíříme a zmodernizujeme dráhy. Kuželkářům jsme nabídli nájem pět tisíc korun měsíčně plus energie. Nechceme je dostat pryč, ale pokud budou chtít budovu využívat, nebude to už zadarmo,“ upřesnil Ševčík.