V tomto bodě se místní shodli. Jiné to už však bylo v dalším tématu, otázce parkovacích míst. Některým se zamlouvá, že město uvažuje o tom, že přidá další stání. Jiní ale hájili zachování části zeleně. „Žádali jsme o rozšíření parkovišť. Žijeme prakticky v centru města a v zóně, kde jsou velké prodejny s potravinami," přiblížila Marta Maradová, která zastupovala společenství vlastníků. V místě bydlí téměř třicet let.

Rozšíření parkovišť podle odpůrců ale neřeší otázku jejich přeplněnosti. V minulosti místa přibyla, problém přetrvává dál. „Parkuje zde kde kdo, často i dodávky a náklaďáky. Mělo by se to zabezpečit značkou s tím, že místa jsou jen pro majitele karet," namítl Kuba.

Nakonec vyšel i určitý závěr, radnice plánuje ještě jednu schůzku. „Parkování je pro místní prioritou, ale tam, kde nebude vadit v noci a nebude rušit při spánku. Stání využijí jen lidé s kartami, kteří tady bydlí," uvedl kyjovský starosta František Lukl. Shoda se podle něj našla i v nárůstu zelených ploch od Nerudovy ulice, čímž se odcloní parkoviště od bytových domů.

Otázku bezdomovců a drogově závislých může vyřešit nejen nová vyhláška, ale i intenzívnější sociální práce, zajištění kamerového systému či zeleň, která má zamezit pohybu v některých oblastech.

Město již dříve vypracovalo plány, podle nichž by v okolí domů počet parkovacích míst narostl. Proti tomu však vznikla petice. Zastupitelé Petr Valihrach a Barbora Lungová se snažili o větší zapojení obyvatel do rozhodování o jejich bydlišti. „Účast byla stejná nebo větší než na nedávném sousedském setkání. Lidé zjistili, že se o něco jedná. To je dobré. Jsem ale zklamaná z výsledku. Pokud si ovšem místní myslí, že tři parkovací místa pomohou, je to jejich věc," vyjádřila se Lungová.