Zrekonstruované koupaliště se tady hostům otevře po třech letech. Má být atraktivní pro koupající jakéhokoliv věku. „Venkovní část nabízí tři moderní bazény. Nejdominantnější je velký víceúčelový bazén se třemi padesát metrů dlouhými plaveckými dráhami a oddělenou odpočinkovou zónou s perličkovou lázní, masážními lehátky a zabudovanými vodními tryskami. Vedle něj, oddělený venkovním barem, je neplavecký bazén s třídráhovou skluzavkou, vodní houpačkou a dalšími vodními prvky," upozornil kyjovský místostarosta Daniel Čmelík.

Nejmenším návštěvníkům má sloužit brouzdaliště se skluzavkou, vodními pistolkami a menšími tryskami. Celodenní vstup vyjde dospělé na devadesát korun. Nezletilí, zdravotně postižení a studenti mají koupání o dvacetikorun levnější. Děti do šesti let si vodní radovánky užijí zdarma.

Vizualizace nového aquacentra v Kyjově se saunovým světem.
Ředitel Aquavparku Kyjov: Saunové centrum bude jedním z nejhezčích v republice

Staré koupaliště, které se poprvé otevřelo v roce 1964, trpělo v posledních letech hlavně havarijním stavem s velkými úniky vody. „Náklady na rekonstrukci venkovního koupaliště vyjdou zhruba na sedmdesát milionů korun,“ vyčíslil tajemník městského úřadu Filip Zdražil.

Nová je totiž i technologická část plovárny. Šatny a toalety budou ale v této první sezoně provizorní, a to ve formě unimobuněk. Plnohodnotné zázemí totiž bude v kryté části Aquavparku, kde pokračuje jeho výstavba. Otevřít se má za rok. „Krytá část nabídne vedle bazénu i tobogán a další vodní prvky, nebude chybět stylová restaurace. Velkým lákadlem je pak saunový svět, který, věřím, že návštěvníky oslní úchvatnou atmosférou,“ nastínil další prostory aquacentra starosta Kyjova František Lukl.

Nedávný protestní pochod za lidi pro vodu. Účastníci se postavili proti plánované těžbě štěrkopísku v blízkosti prameniště pitné vody.
Těžba štěrkopísku: bitva o pitnou vodu pokračuje, obce chystají žalobu

Na vizuální podobě komplexu pracoval architektonický ateliér SENAA. „Snažili jsme se o nadčasovou architekturu, která s citem naváže na stávající zástavbu. Zohledňuje kontext okolních domů, výškově nevyčnívá a danému prostoru křiklavě nedominuje,“ doplnil kyjovský architekt Václav Navrátil.

Výstavba krytého aquacentra bude stát zhruba 215 milionů korun.