Od anonymních boxů si hodonínský městský úřad slibuje především zlepšení kvality svých služeb. „Schránky jsou umístěné u vstupů do všech budov úřadu. Celkem máme tedy tři místa, kde mohou zájemci vkládat své připomínky, nápady a hodnocení. Zatím jsme je však ještě neotvírali," uvedla za hodonínský odbor organizačních a vnitřních věcí Milana Vršťálová.

V Kyjově schránka pro připomínky místních funguje již několik let. Dosud však byla v budově Komerční banky, kde má úřad některá pracoviště, ale její využití bylo minimální. „Je to možná i tím, že nebyla příliš na očích. Rada města se tak rozhodla schránku přesunout do atria radnice, kde bude dostupnější," řekl kyjovský starosta František Lukl a doplnil, že na radnici schránku lidé najdou v první polovině dubna.

Ve Veselí nad Moravou zatím podobnou službu neplánují, i tak ale lidé mohou svůj názor na fungování úřadu vyjádřit. „Máme zvenku na budově poštovní schránku, kterou může pro své připomínky využít kdokoliv," vysvětlila mluvčí veselské radnice Petra Pavková.

DOMINIKA FLORIÁNOVÁ