V zázemí prodejny měl provozovatel uskladněné také mleté hovězí maso nebo patnáct litrů krve. Na dvoře pak dvě udírny s příslušenstvím. „Přiznal, že naložené maso je přichystáno na výrobu v jeho prodejně a nalezené masné výrobky byly také vyrobeny v této provozovně,“ uvedl mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček.Neoznačené škvarky, maso naložené v láku, sádlo či vepřová střeva na špejli. I takové „dobroty“ pocházely z nelegální výrobny masa, kterou v uplynulých dnech odhalili inspektoři Státní veterinární inspekce při kontrole řeznictví na Hodonínsku.

Protože výrobna nebyla registrovaná, nařídili inspektoři likvidaci sedmaosmdesáti kilo masných výrobků. „Na místě bylo dále do doby jasného prokázání jejich původu pozastaveno téměř třináct kilogramů výrobků od dalších dodavatelů,“ dodal Vorlíček.

Provinilec si už v roce 2015 a 2016 vysloužil pokuty ve výši několika desítek tisíc korun.

Neoznačené škvarky, maso naložené v láku, sádlo či vepřová střeva na špejli. I takové „dobroty“ pocházely z nelegální výrobny masa, kterou v uplynulých dnech odhalili inspektoři Státní veterinární inspekce při kontrole řeznictví na Hodonínsku.