Zástupci z České republiky získali čtyři velké zlaté, dvaadvacet zlatých a osmnáct stříbrných cenných kovů. Zabodovalo především B\V Vinařství z Ratíškovic na Hodonínsku. „V B\V vinařství podřizujeme vše kvalitě a maximální péči o vinice, hrozny i samotné víno. Kromě toho každé víno potřebuje svůj čas. Do soutěží tak hlásíme i vína, která nejsou ještě připravena k uvedení na trh, ale ověřujeme si tak jejich kvalitu v tvrdé mezinárodní konkurenci,“ sdělil sklepmistr vinařství Jiří Toman.

Nová převozová sanitka v Nemocnici TGM v Hodoníně.
Pacienty hodonínské nemocnice bude vozit nový klimatizovaný Ford

Vinařství z Ratíškovic si připsalo kromě všech čtyř velkých zlatých na své konto ještě deset zlatých, čtrnáct stříbrných a také cenu za nejlepší víno z České republiky. Tím se stalo Pinot Blanc, barrique reserva ve výběru z hroznů 2019. „Obhájit úspěch z loňského roku, kdy byl navíc náš sklepmistr Jiří Toman vyhlášen nejlepším enologem celé soutěže, byla výzva. Proto si velmi ceníme toho, že se nám to podařilo. Zvláště když velkých medailí bylo celkem uděleno pouze sedmatřicet a my jsme získali hned čtyři," řekl výkonný ředitel B\V vinařství Vlastimil Valenta.

Tři zlaté získalo v soutěži ve španělském Madridu vinařství Chateau Valtice, čtyři zlata a jedno stříbro pak bralo Vinařství Štěpán Maňák ze Žádovic na Hodonínsku.