Že restaurace na vyhledávaný pokrm sází, je zřejmé na první pohled. Ve všední březnový den si návštěvník mohl podle webu menicka.cz vybrat smažený sýr v několika variacích hned na osmi jídelních lístcích v poledních menu.

Jak si smažák stojí jinde na jižní Moravě?

„Když si nemůžeme vybrat a rozhodnout se, je smažák jasná volba a klasika. Tady nám chutná, takže jsme spokojení,“ svěřili se Deníku například Jakub s Pavlem, kteří dorazili před úterním polednem na oběd do restaurace Na Vartě, jež sídlí v bývalých kasárnách.

Ano, šéfe v Hodoníně. Zdeněk Pohlreich zavítal do restaurace Westermairových. Foto: FTV Prima
Osiřelá Westy. Restaurace oceněná Pohlreichem zůstává v Hodoníně bez nástupce

Nabízí tu smažený sýr s hranolkami a tatarskou omáčkou, kompletní obědové menu tu má devět hlavních jídel. A všechny za stejnou cenu, 155 korun i s polévkou.

„Smažený sýr máme v meníčku každý den, hosté o něj mají vždycky velký zájem. Každý den máme v menu i tortillu,“ řekl majitelka restaurace Na Vartě Ilona Rozehnalová. Návštěvníkům tady dopřávají smaženou a obalovanou goudu, i když se v nabídce objevila také mozzarella.

Podobně velký zájem mají o smažený sýr také hosté Restaurace na vlakovém nádraží. „Zákazníci u nás mají rádi jakékoliv řízky. Smažený sýr je velice oblíbený, ať už jde o goudu, goudu se šunkou, tvarůžky a nebo hermelín. Navíc k nim podáváme vlastní tatarku,“ vyprávěla obsluhující Romana Urbánková.

Meníčkový smažený sýr s hranolkami, tatarkou a polévkou v Restauraci Na Vartě v Hodoníně.Meníčkový smažený sýr s hranolkami, tatarkou a polévkou v Restauraci Na Vartě v Hodoníně.Zdroj: Deník/Petr Turek

Smažák v meníčku tady mají za 150 korun i s polévkou. Za stejnou cenu dostane zákazník smažený sýr s tatarkou a bramborami i mimo menu. O desetikorunu je dražší hranolková volba. „Nedávno sem chodil pán, který si u nás dával smažený sýr s bramborami každý den,“ podotkla Romana Urbánková.

Při návštěvě Deníku se před smažákem servírovala meníčková česnečka. Pak obsluha nabídla dvojobalovou goudu s hranolkami a zvlášť na misce lákala domácí tatarka. Vše za sto padesát korun.

Surikaty v Zoo Hodonín. Ilustrační snímek.
VIDEO: Jak to chodí u surikat. Podívejte se, jak jim v zoo Hoodnín chutná

U meníček je v Hodoníně 150 korun obvyklá cena. Podle cenového rozpětí na webu menicka.cz startuje menu v okresním městě i se smaženým sýrem, bramborami nebo hranolkami a zeleninou na 99 korunách, což je ale výjimečně nízká cena. Ta nejvyšší pak za smažený sýr se šunkou v trojobalu, opečené brambory, tatarskou omáčku a předchozí polévku šplhá až téměř na dvojnásobek, tedy na 189 korun.

Hodonínští restauratéři nabízí na meníčkách různé varianty smažených sýrů. A to nejen se šunkou, ale také jako hermelín v bramborovém těstíčku.

Obědová menu se smaženým sýrem v Hodoníně

  • Restaurace na vlakovém nádraží: smažená Gouda se šunkou, vařené brambory + polévka (150 korun)
  • Restaurace Na Vartě: smažený sýr s hranolkami a tatarskou omáčkou + polévka (155 korun)
  • Caffé Baroco: smažený sýr, brambory/hranolky + polévka (99 korun)
  • Pizzeria Casa Mia: smažený sýr se šunkou v trojobale, opečené brambory, tatarská omáčka + polévka (189 korun)
  • Mléčné lahůdky: smažený hermelín, brambory (155 korun)
  • Restaurace Beseda: smažený sýr, brambory, tatarka (138 korun)
  • Restaurace Krystal: smažený hermelín v bramborovém těsíčku, zelný salát (130 korun)
  • OMV Lužice Monado: smažený sýr, hranolky, tatarka + polévka (169 korun)

Zdroj: Menicka.cz 19. března 2024