Kyjovský stavební úřad už zahájil řízení o zrušení železničního přejezdu u Bohuslavic a toho přes říčku Kyjovku pod Kozím hřbetem mezi Haluzicemi a Snovídkami v katastru Mouchnic. „V řízení budeme pokračovat středečním jednáním. O tom, jestli se opravdu zruší, se teprve rozhodne. Uvidíme, jak se k záměru postaví dotčení lidé z okolí,“ řekl referent speciálního stavebního úřadu Jiří Sochna.

Plánované rušení souvisí s modernizací Vlárské dráhy v úseku mezi Veselím nad Moravou a Blažovicemi na Brněnsku. „Cílem připravovaných staveb je zvýšení bezpečnosti a zvýšení rychlosti. Tohoto je možné mimo jiné dosáhnout nahrazením přejezdů mimoúrovňovým křížením,“ vysvětlila mluvčí.

Rekonstrukce trati mezi Veselím a Blažovicemi je rozdělená na pět dílčích staveb. „Na všechny jsou v současné době rozpracované záměry projektu. Jejich dokončení a následné schválení na ministerstvu dopravy očekáváme do konce tohoto roku,“ nastínila Pistoriusová. Následovat bude zpracování a schvalování dokumentací pro územní řízení a posléze pro stavební povolení. Zahájení stavebních prací na úseku mezi Blažovicemi a Kyjovem se nyní předpokládá v letech 2021 až 2023.

Ilustrační foto.
Podnikaví řemeslníci dostanou až sto tisíc korun. Na rozjezd vlastního podnikání