Výstavba je součástí dlouhodobé pokračující rekonstrukce. „Už dva roky pracujeme čistě z peněz města na výměně chodníku od centra do Milokošti. Je to asi dvoukilometrový úsek. Část bude fungovat jako smíšená cyklostezka. To znamená, že po chodníku budou jezdit cyklisté i chodit lidé. Pomůže to zajistit i bezpečnost dopravy," uvedl místostarosta Veselí nad Moravou Petr Kolář.

Město zároveň nechalo postavit příjezdy k domům. „Jednalo se o náklady ve výši sedmi set tisíc korun. Nakonec zbývá kompletní revitalizace zeleně, která bude mezi chodníkem a silnicí v celém úseku," doplnil místostarosta.

Stromy a keře mají přibýt již v následujícím roce. „V současné době zpracovává odborná firma projektovou dokumentaci, kterou schválila rada města. Předpokládaná cena revitalizace prozatím není stanovená. Město požádá o dotaci z Operačního programu životního prostředí," uvedla mluvčí veselské radnice Petra Pavková.

V tomto roce bude hotová i nová zeď u milokošťského hřbitova. „Původní stará zeď se v několika úsecích zhroutila na vedlejší pole. Ujížděl i svah pod ní. Opravy se rozdělily do dvou etap, první skončila již loni," popsal předseda osadního výboru Milokošť Tomáš Nekarda.