Návrhů se sešly desítky. „Nyní je zpracovává odborná firma, poté je předložíme vedení města,“ uvedla vedoucí týmu Šárka Konečná z odboru vnějších vztahů hodonínského úřadu.

Své návrhy předložili ředitelé a zástupci organizací města. „Přizvali jsme zástupce zoologické zahrady, Domu kultury, Masarykova muzea, lázní i turistické asociace. Ale také poskytovatele ubytovacích zařízení. Všichni přišli s řadou skvělých nápadů,“ ocenila Konečná.

Nafukovací měsíc brněnské hvězdárny.
Největší událost a učební pomůcka. Přistání na Měsíci připomíná obří model

Přispěl i ředitel Muzea naftového dobývání a geologie v Hodoníně Stanislav Benada. Líbil by se mu takzvaný moravský Texas. „Hledali jsme typickou, ale neotřelou věc, kterou bychom upoutali pozornost turistů. Hodonín a jeho okolí má dlouhou tradici naftového dobývání s řadou technických památek, včetně muzea,“ plánuje atraktivní projekt Benada.

Podle mluvčího úřadu Josefa Horníčka by mohli turisté vnímat Hodonín také jako město zdraví s lázněmi. „Využívají totiž přírodní zdroj čtrnáct milionů let staré vody třetihorního moře,“ vysvětlil. Ve hře je také budování cyklistických a naučných tras podél řeky Moravy.

O tom, které nápady nakonec budou lákat turisty, rozhodne vedení města také podle finančních možností a náročnosti.