Při zveřejněném rozdělení rady mají mít lidovci právě tři pozice. „Jednání pokračují. Deklaroval jsem ale před volbami, že starostou zůstanu. A to s tím, že na kraji mohu pomoci obci, okresu a regionu,“ řekl josefovský starosta Vojtěch Pospíšil.

Možná ještě výše může zamířit kyjovský starosta. Starostové pro jižní Moravu mají mít náměstka hejtmana a František Lukl je jejich lídrem. „Debatujeme o jednotlivých gescích, pro nás jsou jistě prioritní oblasti územního plánování, regionálního rozvoje, kultury či životního prostředí. Vše je o dohodě. Zvažuji neuvolněnou funkci na kraji a dotáhnutí volebního období v pozici starosty v Kyjově,“ prozradil kyjovský starosta František Lukl.

V prvních čtyřech zápasech druholigové soutěže prohráli hodonínští hokejisté (v oranžových dresech) pouze na ledě favorizovaného Znojma.
Drtiči vyhráli doma i potřetí. Dvěma góly rozhodl Romančík

Poslední krajští radní z hodonínského okresu skončili ve funkcích před čtyřmi lety. Nynější ředitel hodonínské nemocnice Antonín Tesařík sice v minulých volbách obhájil post krajského zastupitele, jenže KDU-ČSL skončilo v opozici. Tesařík měl jako radní na starosti především územní plánování.

Ve stejnou dobu jako on skončil v krajské radě jako radní pro školství také sociální demokrat Petr Šelepa z Veselí nad Moravou, který je v současnosti českým velvyslancem v Portugalsku. Také on svůj mandát obhájil, ale při hlasování o následující krajské radě, byl už jen předsedou volební komise.