Přes 11 milionů poskytl nemocnici na rekonstrukci Jihomoravský kraj. Stavební práce v přízemí budovy začaly loni v listopadu. „Původně tam byla lékárna a později kuchyň s jídelnou. Prostory už jsme ale nevyužívali a byly prázdné," uvedla Dostálová.Slavnostní otevření zrekonstruovaných prostor oddělení hemodialýzy.

Nová hemodialýza má dialyzační sál s deseti novými lůžky, dvoulůžkový pokoj pro infekční pacienty, místnost pro úpravnu vody, dvě pracovny pro lékaře, denní místnost, šatny včetně sociálního zařízení, místnost pro technika a příruční sklad. Součástí rekonstrukce bylo i vybudování nájezdové rampy pro nepohyblivé pacienty a oprava výtahu pro bezbariérový přístup pacientů směřujících do hematologické ambulance. Podle Dostálové se díky rekonstrukci zlepší komfort pacientů.

Hemodialýza je léčebná metoda používaná při selhávání ledvin, pacientovi během pěti až šesti hodin očistí krev od močových zplodin, což nemocná ledvina není schopna sama udělat. Hodonínská nemocnice má v chronickém dialyzačním programu kolem 75 pacientů a ročně provede téměř 10 000 hemodialýz.

Pacienti docházejí na dialýzu dvakrát až třikrát za týden. Pokud splňují kritéria pro podstoupení transplantace ledvin, jsou na seznamech čekatelů.Slavnostní otevření zrekonstruovaných prostor oddělení hemodialýzy.