Škola metodu využije pro výtvarnou výchovu, pracovní činnost a tělocvik. Předměty však nebudou vyučované pouze v angličtině, ta bude jen částí hodiny. Učitel bude v cizím jazyce zadávat některé úkony v angličtině, dětem pojmenuje předměty, se kterými se v hodině setkají.

O letošních letních prázdninách vyrazila Dušíková ještě s jednou kolegyní na kurz do skotského Edinburghu. Dvoutýdenní pobyt hradil vzdělávací program Evropské Unie Erasmus+. Zajímavostí je i to, že pro malé základní školy se v něm místo obvykle nenajde, získání podpory tak považuje Dušíková za velký úspěch. Pro příští rok se bude snažit získat i podporu pro své žáky, kteří by se tak mohli podívat za hranice. V těchto dnech mají žáci možnost mluvit s dětmi ze zahraničí přes videochat jakou součást projektu e-Twinning, do nějž se škola zapojila. „Tento týden se mohli naši žáci pozdravit s dětmi z Estonska," řekla Dušíková.

Jako součást přípravy na novou metodu škole hradí ministerstvo školství půlroční kurz angličtiny pro dvě učitelky, tentokrát přímo v budově lovčické školy. Kurz vede učitel angličtiny, který na škole působí.

Zkoušku metody Clil plánuje škola nanečisto na druhé pololetí tohoto školního roku, ostrý start pak až v roce 2016/17. „Máme v plánu požádat ještě jako součást Erasmu o podporu pro stínování, že bychom se s kolegyní zúčastnily výuky na škole v zahraničí, která má s touto metodou již zkušenosti," doplnila Dušíková. Snahu základní školy vítá lovčický starosta Václav Tvrdý. Nový styl výuky se týká i jeho syna. „Bude to přínos. Je to určitě dobrý nápad," zhodnotil Tvrdý. Lovčická malotřídní škola má tři třídy v pěti ročnících. Vyučují zde čtyři učitelé a škola zaměstnává i dva pedagogické asistenty pro integrované žáky. Školu tento školní rok navštěvuje sedmatřicet dětí.