Martin Chlad žije ve obci Suchohrdly u Miroslavi a je mu třiačtyřicet let. Je ženatý a má tři děti. „Po studiu na Gymnáziu v Moravském Krumlově jsem vystudoval pedagogickou fakultu se zaměřením na učitelství pro střední školy. Následně jsem složil rigorózní zkoušku na fakultě sportovních studií v oboru kinatropologie. Od roku 2003 pracuji ve své firmě wine studio, dříve attri, která se zabývá poradenskou a produkční činností. Od roku 2012 pak pracuji pro Svaz vinařů ve funkci marketingového a PR ředitele,“ prozradil Chlad.

Z objektu bývalé Střelnice se stane muzeum i místo pro setkávání lidí.
Chátrající hustopečskou Střelnici opraví. Bude v ní muzeum vinařství, podívejte

Hlavním cílem nového šéfa je, jak sám říká, být stále o krok dopředu. Věnovat se chce otázkám (ne)smyslu spotřební daně, (ne)omezení propagace vín či dopadům klimatických změn. Zároveň se chce zabývat i dotvořením organizační struktury Svazu vinařů. Rád by vypracoval strategii českého vinařství na dalších pět až deset let, jejíž součástí má být kupříkladu i modernizace služeb a aktivit valtického Národního vinařského centra.

Jako prezident chce být reprezentantem moravských a českých vinařů, obhájcem jejich zájmů, ale i členem týmu lidí, kteří chtějí a umějí. V neposlední řadě se vidí také jako manažer, který pomůže posunout české vinařství mezi respektované vinařské země, jejichž vína se hrdě prodávají nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí.