Cílem je získat v každé členské obci razítko. „Průkazky pro otisky razítek budou k dostání na obecních úřadech nebo v informačních centrech měst po Velikonocích. Už je máme nachystané a nyní je distribuujeme na ta správná místa," řekl předseda svazku Jan Kauf.

Letos to budou mít cyklisté se sháněním razítek jednodušší. V každé z obcí nově přibyl razítkovací stroj. „Účastníci si hodně stěžovali, že obecní úřady nebo restaurace, kde byla razítka k dispozici, nebyly vždy otevřené. Tak jsme pořídili přístroje, které jsou dostupné kdykoliv. Převážně na úřadech," zmínil Kauf.

Jak před časem zmínil manažer centra společných služeb svazku Jaromír Konečný, jde o něco jako automat, díky němuž si cyklisté můžou razítka dávat sami. „Jejich pořízení vyšlo zhruba na devadesát tisíc korun," sdělil Konečný.

A nepůjde o jedinou novinku letošního ročníku. Obce chtějí, aby je účastníci lépe poznali. „Připravili jsme kvíz týkající se zajímavých míst. Kdo bude chtít, vezme si kvízovou kartičku. Opět platí, že pokud ji vyplní celou, získá odměnu. Půjde hlavně o cyklopotřeby," lákal Kauf s tím, že se do akce zapojuje průměrně okolo dvou stovek cyklistů.