Podle něj hlavním cílem akce je pobavit se, ale také podpořit růst hodonínského Veslařského klubu, dostat lidi k vodě a ke sportu obecně. „Volba letošního termínu na září nám umožnila uspořádat spoustu tréninků přihlášených týmů. Přes léto se jich tady odehrálo téměř sto,“ uvedl Dítě. Jistě nejsympatičtější posádkou byly Kočky. Jediný tým složený pouze z žen. 

V areálu klubu našli příchozí řadu doprovodných atrakcí a aktivit. Nechybělo pivo či grilované speciality. „Letos jsme se více zaměřili na děti, připravili jsme pro ně různé hry a soutěže, mají zde kolotoč, mohou se tady zabavit,“ přiblížil spoluorganizátor.

Jak přejít nad řekou suchou nohou ukázal slacklineista Petr Voříšek z Liberce. Jeho dovednosti na nataženém více než stometrovém pružném laně přihlíželi diváci s údivem. „Věnuji se tomu asi deset let. Nad vodou je to podstatně těžší, než nad trávou. Jakmile se voda pohybuje, člověk jakoby s ní padal. Proto se pohledem fixuji na konec lana, ale stejně pohyb periferně vnímám,“ svěřil se Voříšek, který už například vyhrál světový pohár. Jeho nejdelší přechod na vysokém laně činí 350 metrů.

Firma ReadyMat na místě sesbírala přes dvě stovky podpisů při hlasování o podporu jednoho z hodonínských sportovních klubů. Nakonec symbolicky vyhrál Veslařský klub a získal šek na deset tisíc korun podporu mládeže. "Dětského programu a detektivní soutěže pod záštitou Stavební firmy plus se i přes nepříznivé počasí zůčastnilo téměř sto dětí. Vítěz vyhrál koloběžku a druhý vylosovaný skateboard," přiblížil Dítě.

Výsledky:

1. Černí panteři (firma Grozbeckert)

2. Dobrý ročník

3. Otis

Nově otevřené muzeum historických BMW v brněnské Slatině.
Muzeum historických BMW otevírá v Brně. Je druhé největší v Evropě