Tamní košt klobásek přilákal stovky lidí. Nebylo si ani kam sednout a mnoho návštěvníků muselo koštovat před chatou.

Vybral si každý. Klobásky byly pikantní, paprikové, maďarské, španělské, bzenecké, javornické, vepřové, krůtí a nebo i fotbalové. Celkem se sešlo téměř šedesát druhů.

„Jsme spokojení s návštěvností. Plno bývá každý rok. Nejde ani tak o lidi z okolí, jako spíše od Hodonína, Břeclavi či z Uherskohradiš­ťska,“ uvedl pořadatel akce Libor Klimek. Klobásky k němu přivedou vždy davy, přestože jeho rekreační zařízení je „na konci světa“. Daleko je tam odevšad, protože leží na konci Horňácka téměř na hranicích se Slovenskem.

Letošní košt byl v pořadí desátý. V Kategorii domácích zvítězil Oldřich Krhůtek ze Šumic s domácí sušenou klobásou, těsně následován čabajkou a domácí klobásou Petra Navrátila ze Žeravic.

Mezi řezníky profesionály nejvíce bodů získala lázeňská klobása od Karla Kusáka ze Bzence, který získal i třetí místo se sklepní klobásou. Druhé místo získala plíšňová klobása jeho jmenovce z Ostrožské Nové Vsi Bohumila Kusáka.