Kritická slova míří k letošní největší investici Hodonína. Vedení tamní radnice se pouští do rozsáhlé opravy Kina Svět, což se nelíbí části opozičních zastupitelů.

Téměř třicetimilionové náklady pokládají za přemrštěné a zbytečné. Opírají se také o nedostatečnou návštěvnost promítaných filmů. „Za tolik peněz lze postavit novou budovu. Návštěvnost kina je slabá. Je to nelogický krok, který nebudeme podporovat,“ řekl například Roman Filip z hnutí ANO.

Koalice si ale stojí za svým. Městští úředníci už zpracovávají podklady pro výběrové řízení na firmu, která modernizaci kina zajistí. Dělníci se pustí do práce pravděpodobně v létě. „Vzhledem ke stáří kina bychom do něj investovat měli. Je to jedno z mála kulturních středisek,“ sdělil radní Ondřej Fialík z Hnutí PRO Hodonín.

Ilustrační foto.
Škola se dočká nových učeben i kuchyně. Za čtyřiatřicet milionů

Navzdory připomínkám o nízkém zájmu diváků má za sebou kino úspěšný rok. Celkový počet návštěvníků dosáhl padesáti tisíc, což je nejvíce za posledních minimálně osm let. Vděčí za to filmovým trhákům, jimž vévodil Bohemian Rhapsody představující osud kapely Queen. Snímek se v nabídce objevil už skoro dvacetkrát a na vstupném vydělal téměř půl milionu korun. Film lámající rekordní návštěvnost viděla v hodonínském kině třeba Kristína Novotná. „Interiér kina by si určitě opravu zasloužil. Jako divák vnímám hlavně horší stav sedaček. Částka třicet milionů korun je ale podle mě dost vysoká,“ uvedla žena.

Podobný zásah čeká i Kino Morava v nedalekém Veselí nad Moravou. V něm provozovatelé chystají opravu světel, vzduchotechniky či výměnu sedadel. Celkové náklady na opravy se mohou vyšplhat až na šedesát milionů korun.