Základní vstupné na plavání se ze čtyřiceti korun navýší na šedesát pro dospělé a z dvaceti na čtyřicet u dětí. „Nový ceník jsme schválili na posledním zasedání městské rady,“ informoval hodonínský starosta Milan Lúčka.

Jak upozornil mluvčí radnice Ivo Cencinger, bazén má nové moderní prostorové i barevné řešení a je vybavený kompletně novými technologiemi. „Právě ty včetně hygienických norem musí ještě prověřit zkušební provoz. Otevření pro veřejnost je proto plánované na začátek listopadu,“ uvedl Cencinger.

Ilustrační foto.
Výlovy: Pohořeličtí po letech zdraží kapry

Krytý plavecký bazén navíc změní provozovatele. Správce městských sportovišť Tezu nahradí hodonínské lázně. „Ceny platné do roku 2015 byly poplatné stavu bazénu. Navrhovaný ceník základního vstupného částečně zohledňuje ceny za obdobné služby v místě a čase obvyklém, roční míru inflace za roky, kdy nedocházelo ke zvyšování cen, zvyšování platů v roce 2017, nájemné, které budou lázně platit městu a částečně také náklady vložené do rekonstrukce,“ shrnul důvody zdražení ředitel hodonínských lázní Milan Sýkora.

Nové ceny mají kromě modernizace odrážet také rozšíření nabídky o komplex saun. „V době oprav jsme jezdili do Břeclavi, nyní čekáme na otevření a ceník. Předchozí cena byla adekvátní k tehdejšímu stavu. Myslím si, že po rekonstrukci lidé těch šedesát korun zaplatí,“ míní Eva Stehlíková z Hodonína, která už své ratolesti přihlásila do dětského plavání.

V Břeclavi hodina v krytém bazénu stojí padesát korun, ve Znojmě pětatřicet.