Ve velmi špatném stavu je také most na silnici I/42 v ulici Otakara Ševčíka v brněnských Židenicích. Jeho dlouho očekávaná oprava i tak nakonec začne později. Původně měl tento měsíc končit termín pro podání nabídek na zhotovitele stavby, státní silničáři se ale rozhodli prodloužit výběrové řízení jako u jiných velkých staveb o měsíc.

Důvodem je aktuální situace na stavebním trhu související s válečným konfliktem na Ukrajině. „V souvislosti s tím a se současnou složitou situaci na stavebním trhu v určitých segmentech jsme prodloužili u pokračujících výběrových řízení lhůtu pro podání nabídek minimálně do 20. dubna,“ oznámil generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

Volně přístupná rozhledna Na Podluží u Nového Poddvorova a její okolí.
Rozhledna Na Podluží omládla. Podívejte se z ní do okolí Nového Poddvorova

Původní předpoklad zahájení opravy mostu Otakara Ševčíka přes Ostravskou ulici byl ve druhé polovině letošního roku. „V hlavním tělese mostu jsou vidět díry, prohlubně, šílená koroze, nefunguje odvodnění,“ zmínil před časem židenický místostarosta Petr Kunc. Most je jedním z nejdelších v České republice.

Plánovaný začátek stavby nové dálnice mezi Moravským Pískem a Bzencem byl v letošním roce, první řidiči se měli po novém úseku projet v roce 2025.