Bradavice Chlupatá a Škaredka Odporná z Výklopníku přiletí od půl páté na sudoměřický Výklopník. „Čarodějnický slet je tradiční akce. Takže chybět nebudou soutěže pro starší i mladší čarodějnice, které pokud přiletí v převleku, budou mít krátké plavby zdarma. Budeme také grilovat," pozval na akci začínající o půl páté provozovatel sudoměřického přístavu Zdeněk Fojtík.

Pálit čarodějnice má v plánu posledního dubna také Nová Lhota. „Akci zahájíme v půl šesté večer průvodem od hotelu Háj. Před kulturním domem pak symbolicky upálíme čarodějnici a připravený bude i táborák," uvedl starosta Nové Lhoty Antonín Okénka s tím, že součástí Sletu čarodějnic bude i stavění máje.

Ne všechny akce spojené s Valpuržinou či filipojakubskou nocí budou pod širým nebem. Od třinácti do sedmnácti hodin například zavítá čarodějnice také do Městské knihovny Strážnice. „Pokud se lidé přidají, přijdou v přestrojení za čarodějnici nebo čaroděje a nechají se vyfotit v našem čarodějném koutě, mohou vyhrát čarodějnou odměnu," dočtou se zájemci na webu knihovny.

Hned na tři akce spojené s pálením čarodějnic pak mohou vyrazit lidé v Hodoníně.

Už v půl desáté ráno se sletí čarodějnice a čarodějové ke Středisku volného času. Velký slet čarodějnic plánuje od sedmnácti hodin také TEZA U Červených domků.

Pálení čarodějnic spojené se zdobením máje začne v patnáct hodin v přístavišti U Jezu. K tanci a poslechu zahraje skupina Kombet a i letos si návštěvníci zvolí Miss Čarodějnici.

Za čarodějnicemi ale mohou lidé vyrazit také do Vnorov, Dubňan, Ježova nebo Dolních Bojanovic, kde zapálí hranici v devatenáct hodin. Od patnácti hodin jsou ale v areálu tamního cvičáku připraveny hry, soutěže a opékání špekáčků. Zahrají Popojedem.