Chladné podzimní počasí přišlo letos o měsíc dříve než loni. Teplárenské firmy zahájí sezonu v nejbližších dnech a některé čekárny praktických lékařů na Hodonínsku zaznamenaly zvýšený počet pacientů s angínou.

„Zaznamenali jsme nárůst pacientů s angínou zhruba o třicet až čtyřicent procent, což je asi pět nemocných denně. Pacientů s chřipkou ale tolik není,“ sdělila praktická lékařka pro dospělé ze Strážnice Blanka Jugasová. Tvrdí, že za to mohou náhlé změny počasí.

S tím se ale neztotožňují všechny ordinace praktických lékařů na Hodonínsku. Někteří zvýšení počtu nemocných teprve očekávají. „Zatím jsou to běžné virózy, chřipkovou epidemii očekávám až v říjnu,“ uvedla zdravotní sestra ze Bzence Lenka Machálková.

Některé teplárenské firmy zahájí topnou sezonu dříve než loni. Lidé si zatopí většinou za stejné peníze jako na začátku tohoto roku. Na Kyjovsku si ale mírně připlatí a na teplo si nejen tam budou muset ještě počkat.

„Topná sezona zatím zahájena nebude, záleží to mimo jiné i na tom, jaké bude v následujících dnech počasí,“ zveřejnila mluvčí hodonínské radnice Petra Kotásková.

Další info: Hodonínský Deník, pátek 7. září