Jedenáctka nespokojených zastupitelů vyvolala mimořádné jednání, kde se chce pokusit o převrat. Zda má ale dostatek hlasů, není jasné. Z jednatřicetičlenného zastupitelstva jich potřebuje šestnáct. Podle místostarosty Jiřího Jandy dvanáct zastupitelů včetně současného starosty na zastupitelstvo nepřijde.

Psali jsme k tématu => Vzpoura na hodonínské radnici: vedení řeší, jak se zachrání

Jak Hodonínský deník Rovnost upozornil, nespokojená opozice poslala návrh na odvolání starosty v polovině března. Podle zastupitele a lídra komunistů Jána Lahvičky starosta nezvládá řízení města. „Ukazují to četné aféry i rozhodování koalice, která jsou často proti zájmům města a jeho občanů,“ uvedl Lahvička.

Iniciátory odvolání jsou především klub KSČM a vedení místní buňky ANO. Návrh na svolání zasedání podepsalo jedenáct zastupitelů. Nesouhlasí s nimi minimálně dvanáct jiných zastupitelů zvolených za ČSSD, Pozitivně pro Hodonín (lidovci a konzervativci) a nezařazení, zvolení za ANO 2011.

Tvrdí, že ze strany opozice jde o snahu město destabilizovat. „Vyzýváme zastupitele, kteří snahu destabilizovat naše město nepodpoří, o konstruktivní spolupráci pro zbytek volebního období," vzkázal Janda.

Psali jsme k tématu => Už zase. Po šestnácti měsících chtějí v Hodoníně odvolat vedení města

Lúčka se stal starostou před dvěma lety v listopadu, kdy nahradil svou tehdy stranickou kolegyni Milanu Grauovou (ANO).

Sledujte s námi! Výsledek zastupitelstva najdete aktuálně na webu Hodonínského deníku Rovnost.