"Organizátoři akce nás oslovili s tím, že si vybrali právě naše zařízení a chtějí mu pomoci. Za jejich přispění jsme pořídili herní prvky pro děti," sdělila ředitelka Dětského centra Jana Petrášová, která se festivalu také zúčastnila.

Za pomoc je velmi vděčná. „Je pro nás vyznamenání, že nás lidé vnímají a cení si toho, co pro děti děláme. Podpory si nesmírně ceníme, díky ní můžeme pořídit vše potřebné. Samozřejmě to není jen ku prospěchu dětem, protože pro personál je tato pomoc určitým oceněním jejich neustálé práce," uvedla ředitelka.

Dětské centrum v Kyjově se setkává s pomocí i od dalších sdružení či jednotlivců. „Jednou se nám ozvala paní, která byla v kyjovské porodnici, s tím, že nás viděla, jak jdeme s dětmi na procházku. A poslala nám nějaké peníze. Takových lidí je naštěstí víc," řekla Petrášová.

V loňském roce centrum podpořilo například kyjovské hřiště Sokolíček. Před Vánoci se v jeho areálu objevil strom, pod který zájemci nosili dárky pro děti. Sbírku uspořádala i místostarostka Kelčan. Organizace má nyní dostatek hraček i oblečení. Co naopak schází, je dětská kosmetika.

„Potřebujeme hygienické potřeby, například pleny. Oceníme také didaktické pomůcky, jako jsou třeba plastelíny, tužky a další předměty, které rozvíjí tvořivost dětí," vyjmenovala ředitelka.

Sdružení DJs 4 Charity, které pořádá hudební akci 
v Dubňanech, kromě dětem 
z Kyjova pomohlo také Dětskému domovu ve Strážnici, Psímu útulku ve Bzenci či Běžeckému klubu Hodonín.